Nagy Barna gyümölcslé manufaktúrája

A fancsikai vállalkozó, Nagy Barna egészséges, cukor- és tartósítószer mentes, természetes és finom gyümölcslevet készít. A családi manufaktúrát 2015 körül kezdte el. Eleinte a saját gyümölcsösük terméséből készített családi felhasználásra gyümölcslevet. Idővel egyre nagyobb lett az igény a gyümölcslé iránt, így a helyi gazdáktól is felvásárolta a gyümölcsöt, továbbá gépesítette a gyümölcs feldolgozását.

Az almát Péterfalván vásárolja, a céklát és sárgarépát Fancsikán veszi meg.

Elsőként almalevet készített, majd ehhez kevert céklát és sárgarépát.

A vállalkozó igyekszik minél szélesebb körben népszerűsíteni termékeit. Kezdetben a közösségi oldalakon hirdetett, továbbá a családon és a barátokon keresztül reklámozta a gyümölcslevet.

Mára Kárpátalja számos településén, Visktől Nagydobronyig ismerik a terméket.

A termék amellett, hogy finom, vegyszer- és adalékmentes is. Nagy Barna odafigyel a jó minőségű alapanyagra és annak precíz feldolgozására. A hozzávalókat egyesével megtisztítja, préseli és pasztörizálja. Egy nap alatt közel 300 liter gyümölcslé készül el, s kerül a speciális három- és ötliteres, lengyel gyártmányú bag-in-a-box-ok tasakokba, ami lehetővé teszi a vákuumos csomagolást. Ebben a csappal ellátott alufóliában néhány hónapig is eltartható a gyümölcslé.