Újra lehet jelentkezni a SZAKKÖR programra

2023.05.16

Hamarosan megnyílik a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2023 program jelentkezési felülete. A SZAKKÖR a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó weboldala. Célja, hogy a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével avassa be a látogatókat, ezáltal összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat.

A felület bemutató videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására, megismerteti a látogatókkal a közreműködő mestereket és oktatókat, akik magas szinten, több évtizedes tapasztalattal rendelkezve vállalkoznak tudásuk megosztására.

A SZAKKÖR nem ismer országhatárokat, annak tartalmai elérhetőek az egész Kárpát-medencében és a távolabbi diaszpórákban is. A szakkörvideók visszanézhetőek, és részegységekre tagoltak, így, ha elsőre nem sikerül elsajátítani valamit, akkor sem marad le semmiről. A tevékenységeket segédanyagok, fotók, leírások is kiegészítik.

A SZAKKÖR összeköt és lehetőséget biztosít mindenkinek, aki tanulni vágyik, aki szabadidejét otthoni körülmények között szeretné hasznosan eltölteni.

Kárpátalján most ismét lehetőség nyílik a kézművesség iránt érdeklődők számára, ugyanis új szakkörök indulnak 5 fős csoportok részére. Ez a kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnének különböző kézműves technikákat megtanulni és kreativitásukat kibontakoztatni.

A kézműves szakkörök rendkívül sokoldalúak, és számos különböző területen kínálnak lehetőséget a fejlődésre. Az új évadra az alábbi szakkörökre lehet jelentkezni:

- Makramé

- Quilling

- Hímzés

- Mézeskalács

- Gyöngyfűzés

- Gyertyakészítés

- Nemezelés

- Vesszőfonás

- Papírfonás

- Bútorfestés

- Baba-mama horgolás

- Szövés kereten

- Natúrkozmetika

- Kötés gyönggyel

- Éremgyűjtés

- Csuhé

- A tojásfestés táji sajátosságai

- Csipkeverés

A változatos technikák és anyagok révén mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzó területet . A szakkörök célja nem csak a kézműves technikák elsajátítása, hanem az is, hogy egy kreatív közösséget hozzanak létre, ahol az emberek megoszthatják egymással az ötleteiket és inspirációkat meríthetnek egymás munkáiból. A kisebb csoportok lehetővé teszik a személyes figyelmet, ami elősegíti a résztvevők fejlődését és sikerélményeit.

Kárpátalján a szakkörök elindítását támogató Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület várja az jelentkezőket, és az elkövetkező hetekben fogják összeállítani az induló csoportokat. Jelentkezni 2023 május 23-ig lehet e-mailben az alábbi címen karpataljai.nepfoiskola@gmail.com. Érdemes mielőbb jelentkezni, mert a helyek száma korlátozott, és a jelentkezések alapján fognak dönteni a résztvevők kiválasztásáról. Csatlakozzon hozzánk! Kapcsolódjon be egy-egy szakköri foglalkozásba díjmentesen!

Az induló kézműves szakkörök Kárpátalján nemcsak egyedülálló lehetőséget nyújtanak a résztvevőknek, hanem a helyi kulturális és kézműves hagyományok megőrzésében is jelentős szerepet játszanak.

Ez nem egy szakkör, ez A SZAKKÖR! 

Bővebb információt a aszakkor.hu oldalon ovashatnak.