Kitűnően szerepeltek a kárpátaljai csapatok a Hungarikum Vetélkedő második fordulóján

2020.03.03

A Lakiteleki Népfőiskola - a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával - a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében hirdetett vetélkedőt.

A három korosztályban összesen 235 csapat jelentkezett a versenyre.
Az első és második forduló immár lezárult, a 7., a 8., és a 9. osztályosok körében is kialakult az elődöntő mezőnye.
Az első fordulóban, a jelentkezés során egy 30 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteni, erre maximálisan 30 pontot kaphattak a csapatok.
A második fordulóban egy újabb 30 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni, valamint korosztálytól függően prezentációt készíteni egy szabadon választott településről, tájegységről, megyéről, vagy hungarikumról, bemutatva a legfontosabb értékeit, tulajdonságait. A tesztre 30 pontot, a prezentációra 50 pontot kaphattak a csapatok maximálisan.
Az elődöntőbe mind a három korosztályból 16-16 csapat jutott.

A maximális 110 pontból, mindkét kárpátaljai csapat 109-et szerzett meg. A 8. osztályos Beregrákosi értékőrzők, Tóth Margit felkészítő tanár vezetésével jutottak be az elődöntőbe. A 9. osztályosok versenyében a Kárpátaljai Unicum nevű csapat jutott be, akik a Péterfalvai Református Líceum tanulói. Őket Tóth Csaba tanár úr készítette fel a megméretettésre.

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont.

  • 8. osztályosok számára: 2020. április 7. (elődöntő), április 8. (döntő)
  • 9. osztályosok számára: 2020. május 26. (elődöntő), május 27. (döntő)

Ezúton szeretnénk megköszönni a kárpátaljai csapatoknak, hogy jelentkeztek a Lakiteleki Népfőiskola által meghirdetett vetélkedőre.