Kiadványaink a kárpátaljai oktatásban

2023.09.09

Visken, Kárpátalja Felső-Tisza-vidéki városában, méltóságteljes esemény keretében ünnepelték a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség központi tanévnyitóját. Az esemény keretében a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület által összeállított, Kárpátaljai Nemzeti Identitás-jelekről szóló könyvcsomag került átadásra. 70 magyar és vegyes tannyelvű iskola képviselője vehette át.

A tanévnyitó ünnepség számos pedagógus, diák és érdeklődő részvételével zajlott le, és a közösség erősítése mellett a kárpátaljai magyar kultúra és nemzeti identitás fontosságára helyezte a hangsúlyt. 

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület által összeállított könyvcsomag, a "Kárpátaljai Nemzeti Identitás-jelek I.-II." kiadványokból áll, és egyedülálló betekintést nyújt a Kárpátaljai értéktár gazdag és sokszínű kulturális örökségébe. A könyvek bemutatják a kárpátaljai magyar közösség hagyományait, szokásait, értékeit és történetét. Ezek a könyvek nem csupán oktatási eszközként, hanem a kultúrális kincsek bemutatására is szolgálnak, és hozzájárulnak a fiatal generációk identitástudatának erősítéséhez.


Az esemény  emlékezetes volt és reményt adott a jövőre nézve, hogy a kárpátaljai magyar közösség továbbra is erős és büszke lehet nemzeti identitására és kulturális örökségére.