Illatzsák és bio-gyümölcs a gyermekeknek

2015.06.11

Hogy a természet mindenre kínál gyógymódot, az szinte mindenki számára ismeretes. Azt viszont már jóval kevesebben tudják (tudjuk), hogy a kertek, szántóföldek, parlagon hagyott területek, "égig-nyúló giz-gazok" között mi is az, ami gyógyászati szempontból hasznosítható.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Csapi Alapszervezete által május 31-én megtartott nemzetközi gyermeknapi rendezvényen a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület jóvoltából különböző gyógynövényekkel, növényi készítményekkel ismerkedhettek a gyerkőcök.

A Lakiteleki Népfőiskola munkatársa, Lendvai Edit vajákos sátrában különböző gyógynövényekkel, többek között levendulával, kamillával, illetve az ezek felhasználásával készült termékekkel ismerkedhettek a gyerekek. No de az ismerkedés nem csupán a bemutatás módszerére hagyatkozott: a gyerkőcök különböző bio-zöldségeket, alma-, csalán- és borsmentateát kóstoltak, illetve bőrápoló krémeket készítettek a természet patikája által kínált alapanyagokból. Illatzsákot is készíthettek továbbá levendula, kamilla és rózsaszirom felhasználásával, amely azon túl, hogy hosszú ideig jó illatot áraszt, a párna alá rejtve vagy az ágy közelébe téve segíti a nyugodt, pihentető alvást is.

Espán Margarét