HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ

2019.11.29

MAGYAR NEMZETI ÉRTÉKEK A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

A Lakiteleki Népfőiskola - a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával - újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A 7. és a 8. és 9.osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

Jelentkezés feltétele: az alábbi linken található 30 kérdésből álló feladatlap megoldása.

www.shorturl.at/deBQ3

A beküldés határideje: 2020. január 15.

A feladatlapot visszaküldők 2020. január 31-ig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával 2020. február 20-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntő majd azt követően a döntő időpontja:

  • 7. osztályosok számára: 2020. március 17. (elődöntő), március 18. (döntő)
  • 8. osztályosok számára: 2020. április 7. (elődöntő), április 8. (döntő)
  • 9. osztályosok számára: 2020. május 26. (elődöntő), május 27. (döntő)

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont. Szállást, ellátást a Népfőiskola Alapítvány térítésmentesen biztosítja.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak.

A döntő első három helyezett csapat résztvevői hungarikum körúton vesznek részt, mely a nyári vakáció első napjaiban valósul meg. Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes jutalomban részesülnek.

A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a zsolt.horvath.dr@gmail.com e-mail címen.

Lakitelek, 2019. november 28.

Eredményes felkészülést, jó játékot kíván: Lezsák Sándor

a Magyar Országgyűlés alelnöke a Hungarikum Bizottság tagja