HATÁRTALANUL AZ ÉRTÉKŐRÖK BIRODALMÁBAN tábor

2018.07.18

A tavalyi évhez hasonlóan, ismét lehetőség nyílt részt venni a " Határtalanul az Értékőrök birodalmában" táborban, amelynek keretében 20 kárpátaljai és 20 felvidéki fiatal ismerkedhetett meg az értékőrök tevékenységével és a cserkészet fogalmával.
A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület jóvoltából Csap, Tiszasalamon, Bene, Rafajnaújfalu és Tiszapéterfalva településekről érkeztek a kárpátaljai gyerekek Taliándörögdre, felnőtt vezetőik, Nagy Csilla (Rafajnaújfalu), Tóth Csaba (Tiszapéterfalva) és Bereczky Zsuzsa (Csap) kíséretében.
Szép élményekkel térhettek haza a diákok, akiknek szinte minden perce le volt kötve. Nem volt idő unatkozni. Ebbe az 5 napba a lehető legtöbb programot igyekeztek belesűríteni a lelkes szervezők. Rengeteg játékos vetélkedőt, kreatív és kézműves foglalkozást, kirándulást Veszprémbe és a Balaton partjára.
A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba. Az önfeledt szórakozás, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára. A tábor fő célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok értékes élményekkel gazdagodhassanak a Balaton környékén, jobban megismerjék Magyarország értékeit, ezáltal is növelve összetartozás érzésüket. Ezeket a célokat vidám hangulatban, játékos feladatok megoldása során érték el. A gyerekeket, akik a megszokott, hétköznapi élethelyzetekből kilépve új kihívásokkal kerültek szembe, aktivitásra késztették. Házról házra járva megismerhették Taliándörögd értékeit, megtanulhatták az értékek felkutatásának fontosságát, rögzítését, aminek során a fotózás, videózás és interjúkészítés alapjait is elsajátították.
Összeszokott, jó kis csapat alakult ki az ötödik nap végére, amelyet a közös éneklés, játék és szalonnasütéssel egybekötött tábortűz zárta.
Hálásak vagyunk a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért tagjainak, hogy ott lehettünk és megtapasztalhattuk a közösség örömét és szeretetét.