Fotópályázat - eredményhirdetés

2021.12.01

2021 októberében indult a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület által meghirdetett fotópályázat, amelynek célja, hogy megismerjük Kárpátalja kincseit és megtudjuk, mit jelent a gyerekek és a fiatalok számára a szülőföld. A pályázók Kárpátalja különböző településiről küldtek be fotókat vidékünk szellemi, kulturális, szakrális, tárgyi, épített, természeti vagy gasztronómiai értékeiről. Ezek az értékek közös kincseink, amikre vigyázni kell, hogy a jövő nemzedéke is megismerhesse azokat.

A versenyen indulók csakis saját fotóval nevezhettek. Indokolniuk kellett, hogy miért pont azt az értéket választották, valamint rövid leírást is csatolniuk kellett a képekhez.

A 71 alkotás közül a szakmai zsűri is nehezen választotta ki az első három helyezettet.

A 8- 11 éves korosztály nyertese Balla Ádám, 9 éves derceni kisfiú lett, aki büszke szülőfalujára és az ott található hagyományőrző helytörténeti múzeumra. A képén egy kislány látható a régiségekkel megtöltött szobában.

A 12-15 évesek között Lengyel Bálint Zsolt lett a győztes, aki 13 éves és több pályaművet is benyújtott. A beregardóban található 13. századi, gótikus és román stílusjegyeket magán viselő református templomról készült képe bizonyult a legjobbnak.

A 16-19 éves korosztályban egy 17 éves csepei lány, Kordobán Alexandra nyert, aki szintén szülőfaluja nevezetességeit emelte ki írásában, fotóiban. Az ő alkotásai közül megragadó volt a Tisza c. képe, amely a Csepétől nem messze található Tiszahetényben készült. Fontosnak tartja a folyó medrének tisztán tartását, hiszen a Tisza nem csak a miénk.

Minden pályázónak szívből gratulálunk a kiváló fotókhoz! Öröm volt látni, hogy ennyi fiatalt megmozgatott és érdekelt ez a számunkra is fontos téma.

A pályázat nyertesei értékes ajándékban részesülnek. A nyertesek mellett, minden nevező részesül ajándékban.

November 15-én hirdettük meg a Facebookon a fotópályázat közönségszavazását, amelyen december 1-ig lehetett részt venni. A legtöbb szavazatot kapott kép szintén Balla Ádám fotója lett, így ő viheti el az értékes közönségdíjat is.

A díjazottaknak Gratulálunk! A nyerteseket emailben értesítettük.

A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és Nemzeti Kulturális Alap támogatta.