Kárpátalján folytatódik a nagy sikerű ASZAKKÖR képzés-sorozat

2023.07.17

Folytatódik a nagy sikerű ASZAKKÖR képzés-sorozat a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület szervezésében. Idén Kárpátalja 12 különböző településén lesz elérhető. A résztvevők 20 csoportja fogja elsajátítani  a különféle kézműves technikákat és mesterségeket. A programot a Nemzeti Művelődési Intézet támogatja, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők sokrétű tudást szerezzenek és fejlesszék kreativitásukat.

A programra idén immár harmadik alkalommal lehetett jelentkezni Kárpátalján. ASZAKKÖR program rendkívül népszerűnek bizonyult. Az összes szakkörvezető sikeresen teljesítette a vizsgát és izgalommal várják, hogy az ősszel találkozhassanak a résztvevőkkel és közösen alkothassanak. A csoportokban a résztvevők 5 fős csapatokban tanulhatják meg a gyertyaöntést, gyöngyfűzést, makramézást, mézeskalács-készítést, hímzést és papírfonást. Ezek a hagyományos kézműves foglalkozások hozzájárulnak a kulturális örökség megőrzéséhez és ápolásához, emellett kikapcsolódást és örömteli időtöltést biztosítanak a résztvevőknek.

Az idei évben az újdonságnak számít Kárpátalján a quilling, bútorfestés, baba-mama horgolás, szövés kereten és tojásfestés.

Az ASZAKKÖR nem csupán egy képzés-sorozat, hanem egy közösséget hoz létre, azoknak, akik tanulni vágyak, akik szeretnék otthoni körülmények között hasznosan eltölteni szabadidejüket, lehetőséget biztosít arra, hogy új készségeket sajátítsanak el, barátságokat kössenek és kreatív közösség részévé váljanak. Az együttműködés és az új ötletek megosztása révén a szakkör nem csupán személyes fejlődést nyújt, hanem az egész régió kulturális életének gazdagításához is hozzájárul.

Az ASZAKKÖR képzés-sorozat népszerűsége bizonyítja, hogy a kézműves mesterségek és hagyományok iránti érdeklődés élénk és folyamatosan növekszik. A program további bővítése és fejlesztése lehetővé teszi, hogy még több ember csatlakozzon az ASZAKKÖR közösségéhez, és az érdeklődők számára még szélesebb körű tanulási és alkotási lehetőségek álljanak rendelkezésre.

Az ASZAKKÖR képzés-sorozat sikere azoknak az önkéntes szakkörvezetőknek és támogatóknak is köszönhető, akik odaadóan segítik a program megvalósítását. Az ő munkájuknak köszönhetően egyre többen élhetik át a kézművesség örömét és gazdagodhatnak kulturális tudásukban.

Bízunk benne, hogy az ASZAKKÖR továbbra is sikerrel működik és egyre több embernek nyújt lehetőséget a szellemi fejlődésre és kreatív kibontakozásra. A program hozzájárul a hagyományőrzéshez és az egyéni tehetségek felfedezéséhez, miközben erősíti az összetartozás és az alkotó közösség érzését Kárpátalján.