Értékeink Veszprémben

2017.06.12

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület is képviseltette magát a Veszprémben megrendezett Kárpát-medencei Értékek Ünnepén.

A rendezvény keretében a Szent Imre téren Lezsák Sándor, a Magyar országgyűlés alelnöke avatta fel Szent Imre szobrát dr. Márfi Gyula veszprémi érek közreműködésével. Az Óváros téren vásárra került sor, amelyen a kárpátaljai csapat is bemutatkozott.

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület delegációjának standjánál Horváth Szilvia, a szürtei Csalogány Asszonykórus tagja állította ki kézimunkáit, s helyben is megfigyelhették az érdeklődők, hogyan készülnek munkái. Az érdeklődők megtekinthették továbbá Hidi Endre keramikus munkáit és a salánki hordót is.

A délutáni órákban tartott Térségi Fesztiválon is megmutatták magukat a kárpátaljaiak. Fellépett a Téglási Kultúrház Rózsa Népdalegyüttese Szikora Csilla vezetésével és a Gerber Anzselika által vezetett Téglási Pergettyű citerazenekar, mindkettő népdalokat és hazafias énekeket adott elő. Koncertet tartott az Örökség zenekar, másnap pedig a Veszprém Megyesi Népművészeti Egyesület tartott mesterségbemutatót, továbbá néptáncgálára, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület előadásában pedig zenés-táncos produkcióra Üzenet haza címmel.