Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Molnár Eleonóra

2017.03.15

Március 14-én a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület vezetője, Molnár Eleonóra.

Egyesületünk vezetőjének március 14-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója, nemzeti ünnepünk alkalmából adta át a Földművelésügyi Minisztériumban a Magyar Köztársaság rangos elismerését Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a határon túli magyar hagyományok és nemzeti értékek gyűjtése, megőrzése és népszerűsítése iránt tanúsított elhivatott, példaértékű kutatói és szakírói tevékenysége elismeréseként.

A kitüntetés számunkra, a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület munkatársai számára bizonyságul szolgál arra, hogy a Molnár Eleonóra vezette egyesület eredményesen dolgozik a kárpátaljai magyarság ügyéért, s kellőképpen képviseli a közösségépítés és az ismeretek minél szélesebb körű terjesztésének célját az összmagyarság, ezen belül a kárpátaljai magyarság körében a nemzeti identitás megőrzése érdekében, ahogy azt 2011-es alakulásakor céljául kitűzte.

Espán Margaréta, az egyesület munkatársa

Forrás: kormány.h