A Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület (KNE) vetélkedőre hívja a kárpátaljai magyar iskolásokat!

2016.09.12

A Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület (KNE) vetélkedőre hívja a kárpátaljai magyar iskolásokat!

A vetélkedő célja a fiatalok hungarikummozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság, azon belül is Kárpátalja közösségének értékei, a hagyományos mesterségek, népszokások, folklórkincs kapcsán.

A vetélkedőre 5-9. és 10-11. osztályos korcsoportokban várjuk a magyar tannyelvű iskolák 4-5 fős csapatait. Minden intézmény korosztályonként egy csapattal nevezhet.

Jelentkezni a karpataljai.nepfoiskola@gmail.com e-mail címen lehet az intézmény, a felkészítő tanár és a csapat névsora (név és osztály) megadásával.

A versenyző csapatok egy általunk összeállított segédanyagból készülhetnek a megmérettetésre, amely a Kárpátaljai Értéktár, a Magyar Értéktár és a hungarikumok gyűjteményének elemeit tartalmazza képpel, rövid leírással.

A vetélkedő három fordulóban zajlik majd: két levelező, illetve a Nagydobronyban megrendezendő döntő. Az első fordulóra 2016. szeptember 12-30. között kerül sor, a középdöntőre 2016. október 10-21. között, a döntőre pedig 2016. október 29-én. A döntőbe korosztályonként öt csapat juthat - a magyarok által lakott vidékekről (Beregszászi, Nagyszőlősi, Munkácsi, Ungvári járás, illetve Felső-Tisza-vidék) egy-egy. A verseny győztesei képviselhetik Kárpátalját a 2016 novemberében Budapesten megrendezendő Kárpát-medencei döntőn.

Az első két feladatsort a résztvevők a cikk aljáról tölthetik le, illetve igényelhetik elektronikus úton is a karpataljai.nepfoiskola@gmail.com e-mail címen. A kitöltött feladatlapokat azonban csak nyomtatott formában adhatják le a megnevezett határidőig postai úton vagy személyesen.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 12.

60_hungarikum

kiemelkedo-nemzeti-ertekek

helyi_ertekek