A Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat közös egyeztetésén

2023.08.16

A Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat együttműködése mindig is kiemelkedő fontosságú volt a magyar kulturális közösség számára. Ennek szellemében rendeztek közös egyeztetést a hálózat tagjai számára a Hungarikum Ligetben, amelyen  Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület elnöke részvételével hangsúlyozta a kárpátaljai magyarság szoros kapcsolatát a hazai és határon túli közösségekkel.

Az egyeztetés fóruma lehetőséget teremtett arra, hogy a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjai közösen megvitassák a jövőbeli teendőket és célokat. A hálózat, melynek tagjai között egyaránt megtalálhatók magyarországi és határon túli  intézmények képviselői, kiemelt figyelmet fordít a hagyományok, kultúra és oktatás területén folytatott együttműködésre. Ennek jegyében a résztvevők a  megosztották tapasztalataikat és ötleteiket az előttük álló feladatokkal kapcsolatban.

Az eseményen résztvevők között ott volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság elnöke, aki a hungarikumok és a kulturális örökség fontosságát hangsúlyozta. 

Az esemény végén a résztvevők egyhangúlag arra jutottak, hogy a határon túli magyarság és a magyarországi közösségek közötti szoros kapcsolat és együttműködés kulcsfontosságú a magyar kultúra és identitás erősítésében. A Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjai elkötelezetten dolgoznak tovább a hagyományok és a kulturális örökség ápolásán.